Στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουν καταλήξει χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις της η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία, ούτε και με τις διάφορες ρυθμίσεις που γίνονται για να πληρώνουν το 25% - 30% του εισοδήματος, διότι τα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά και αν συνυπολογισθούν το κόστος της ΔΕΗ, της θέρμανσης, το κόστος της ζωής σε σχέση και με την μείωση των μισθών, είναι αδύνατη η πληρωμή της εφορίας, έστω και με δόσεις, τού 25% ή του 30% του μισθού», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

«Είναι απαράδεκτο άνθρωποι με 5.000 ευρώ εισόδημα ή άνεργοι να πληρώνουν εφορία γιατί έχουν ένα σπίτι, ο άνεργος δεν μπορεί να κάνει το σπίτι φαγητό», είπε η κυρία Παπαρήγα συμπληρώνοντας ότι «αύριο θα υπάρχει μεγάλο μέρος των εργαζομένων που θα θεωρείται φοροφυγάς, επομένως χρειάζεται υπεράσπιση για να μην του κάνουν κατασχέσεις».

Η κυρία Παπαρήγα πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα νέο φορολογικό σύστημα, που «με αυτήν την κυβέρνηση και με αυτή τη σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό».

Ταυτόχρονα, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Το ΚΚΕ στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων δεν θα σταθεί σε όλα αυτά τα γενικά που θα πει η κυβέρνηση, αλλά θα διεκδικήσουμε να απαντήσει ο πρωθυπουργός πώς θα στηριχθεί το ΙΚΑ και να δηλώσει ότι είναι εξασφαλισμένες όλα τα επόμενα χρόνια οι συντάξεις».
TAGS