Δίχως ν' αφήνει ανοιχτό άλλο ενδεχόμενο, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε νωρίτερα σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ότι «είναι ειλημμένη απόφασή μας ν' αποτρέψουμε, με κάθε τρόπο, περαιτέρω θυσίες, γιατί οι Έλληνες δεν αντέχουν παραπάνω».
Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, «πιστεύουμε ότι με την παρουσίαση των ακριβέστατων, αναμφισβήτητων στοιχείων για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δείκτες για την ύφεση και την ανεργία, θα μπορέσουν να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι ορισμένα μέτρα δεν έχουν νόημα να προχωρήσουν. Άλλωστε το οικονομικό όφελος από την απόλυση 15.000 ανθρώπων νομίζω ότι είναι μηδαμινό».


Ως προς τα των εργασιακών σχέσεων και την πιθανότητα ανατροπών στο ζήτημα της μετενέργειας, ο κύριος Κεδίκογλου σημείωσε πως πρόκειται για ένα θέμα που θα παρουσιαστεί προς συζήτηση τη στιγμή που η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας αλλάξει προς το καλύτερο.


«Το κάθε ζήτημα που εμπεριέχεται στη συμφωνία των τριών αρχηγών θα τίθεται προς διαβούλευση ανάλογα με την ωριμότητά του. Οι στόχοι αυτοί έχουν ορίζοντα τετραετίας. Όσο πιο σύντομα μπορούμε, θα φέρνουμε το κάθε ζήτημα προς διαβούλευση. Αυτή τη στιγμή ώριμο ζήτημα προς διαβούλευση είναι η επιμήκυνση της αποπληρωμής, γιατί στο ζήτημα αυτό ακούμε ήδη Ευρωπαίους να μιλούν σε ανάλογο μήκος κύματος», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.