Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο, Πέμπτη οι εκπρόσωποι των τριών κυβερνητικών κομμάτων με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη (ΝΔ), τον Κώστα Σκανδαλίδη (ΠΑΣΟΚ) και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ) να θέτουν επί χάρτου τη συμφωνία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των τριών εκπροσώπων των κομμάτων, του Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, του Κώστα Σκανδαλίδη από το ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ στο Μέγαρο Μαξίμου, για την συμφωνία στην οποία θα βασιστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αύριο αναμένεται να συνταχθεί το κείμενο της συμφωνίας. Στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, τα εργασιακά και η εφεδρεία στον δημόσιο τομέα.

Ταύτιση απόψεων υπάρχει στο να μην γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα αλλά και να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό.

Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης, όπως και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών.


Σχετικό θέμα: Συμφώνησαν για προγραμματικές και «κόκκινες» γραμμές