current views are: 1

5 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση09:18

«Όχι» από Βενιζέλο σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Δημοσίευση 09:18’
αρθρο-newpost

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Το ΠΑΣΟΚ μίλησε προεκλογικά για την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και απηύθυνε εκ νεόυ πρόσκληση σε όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια.

«Η κόμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορά την εθνική στρατηγική και θα αναπτυχθεί κατά τις συνομιλίες μας με την τρόικα», είπε και συμπλήρωσε:

«Αφετηρία αυτής της πρότασης είναι η ανάγκη να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους εταίρους δεδομένου ότι χρειαζόμαστε την στήριξή τους». 

«Χρειαζόμαστε ένα αρμονικό πλαίσιο που θα βρίσκεται σε συμφωνία με τις πρόσφατες αποφάσεις των Βρυξελλών», συνέχισε. 

Επανέλαβε ότι χρειάζεται επαναξιολόγηση των μακροοικονομικών δεδομένων της τρόικας και πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για ένα επικαιροποιημένο και εφαρμόσιμο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

«H ανάγκη παράτασης δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017 είναι άμεση», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην ύφεση, που αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τις προβλέψεις.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν πως η Ελλάδα είναι ειδικό πρόβλημα και να βοηθήσουν στη ρευστότητα.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την κρίσιμη δόση του Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να εκταμιευτεί ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεεις.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της εθνικής στρατηγικής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ώστε να διαπραγματευτεί με την τρόικα και να υπάρξει μακροπρόθεσμα ανάπτυξη και έξοδος της χώρας από την κρίση.

Αναφερόμενος στο Δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν πρέπει και δεν θα γίνουν ωμές απολύσεις υπαλλήλων.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, υπεραμύνθηκε των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας πως αποκρατικοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση και ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας αλλά ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, επίσης, πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων.


σχετικα αρθρα