Βολές κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, κάνοντας λόγο για «πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων». «Η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί πρώτα με την τρόικα και μετά να παρουσιάσει στη βουλή και στον ελληνικό λαό τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις και τις προτεραιότητές της. Τα όσα προεκλογικά υποστήριζαν τα τρία κόμματα περί επαναδιαπραγμάτευσης, έχουν δώσει πλέον τη θέση τους στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, αγνοώντας πλήρως το μήνυμα των εκλογών» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου θα αποστερήσουν από την οικονομία σημαντικά εργαλεία εθνικής ανάπτυξης. Η συνεχιζόμενη μείωση των δημοσίων δαπανών, μέσα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα βαθύνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία» επισημαίνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει, συμπληρώνοντας ότι «η μοναδική προοπτική ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει την ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και τη συγκρότηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα της δραχμής, ας περιμένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Αυτή η κυβέρνηση με εντολή του λαού, έχει επιλέξει την παραμονή μας στην Ευρώπη και το ευρώ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τα συμφέροντα της δραχμής, ας περιμένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές».

Σκουρλέτης: Η εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωζώνη

Λίγο αργότερα, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας: «Η ίδια αστήρικτη και μονότονα επαναλαμβανόμενη κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτό το οποίο απομακρύνει ολοταχώς τη χώρα μας από την ευρωζώνη, είναι η εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου».

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε δε ότι «το ποιος τελικά εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, αποδεικνύεται από την επιλογή ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που προωθεί η κυβέρνηση».