Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, στην οποία συζητήθηκε η πορεία των μεταρρυθμίσεων και τέθηκαν οι προτεραιότητες ανά τομέα. Οι αποφάσεις για την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, με αιχμή το θέμα των απολύσεων θα ληφθούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν θα είναι προϊόν συλλογικής απόφασης των κομμάτων που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση.

Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, συζητήθηκαν ζητήματα μεθόδου εργασίας και από αύριο θα ξεκινήσουν τις συνεδριάσεις τους οι ομάδες εργασίας του υπουργείου με την Task Force.
 
Στόχος σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, είναι η προετοιμασία της συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης για ένα «κράτος αποτελεσματικό και οικονομικό, διότι αυτό ζητάνε οι Έλληνες πολίτες» είπε, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της σε σχέση με τις δεσμεύσεις της με τα μέσα που διαθέτει και την κατάσταση που υπάρχει».

Η τρόικα από την πλευρά της σημείωσε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τη στατιστική ενημέρωση και σημείωσε τις καθυστερήσεις που έχουν γίνει στους στόχους που έχουν τεθεί από την Task Force.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση πήραν μέρος, επίσης, ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης και η Γ.Γ. Ε. Μπεργελέ.