Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χ. Ράιχενμπαχ, στην οποία αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα ειδικών η οποία θα στελεχώνεται από εκπροσώπους των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, αλλά και από μέλη της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.
Η ομάδα ειδικών θα μπορεί να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε δομή του συστήματος υγείας ξεφεύγει από τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Οι επικεφαλής του υπουργείου ζήτησαν επίσης τεχνική βοήθεια από την ομάδα δράσης στον τομέα των προμηθειών και της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Ράιχενμπαχ, μετά την συνάντηση εξέφρασε την πρόθεση του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο νέο υπουργό Υγείας, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και να οργανωθεί σωστά το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των προμηθειών στον χώρο της υγείας.

Ο υπουργός Υγείας από τη μεριά του  χαρακτήρισε αναγκαία και χρήσιμη αυτή την υποστήριξη, η οποία- όπως είπε- θα συμβάλει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και κατέληξε λέγοντας: «Υπάρχει δέσμευση να υλοποιηθούν οι στόχοι και θα δουλέψουμε σκληρά γι' αυτό».

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι αρχικά θα πρέπει να τελειοποιηθεί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και να υπάρξει κάλυψη από πλευράς δικτύου σε όλη τη χώρα. Δεύτερον, πρέπει να ενοποιηθούν ηλεκτρονικά όλα τα συστήματα που εμπλέκονται σ' αυτήν τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΟΠΥΥ.

Ο τρίτος στόχος αφορά τη μείωση της δαπάνης για τα φάρμακα, με ζητούμενο να ισχύσει η μικρότερη δυνατή τιμή για κάθε φάρμακο, κάτι που θα γίνει με δεδομένα που υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ο αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί, όπως η Αυστρία. «Ο στόχος είναι για τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, με στόχο να περιοριστεί η δαπάνη», συμπλήρωσε και άφησε, έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ακόμη και ο τρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων.

Ο τέταρτος στόχος έχει να κάνει με τη βελτίωση της κατάστασης όσον αφορά τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, αλλά και με τον περιορισμό του αριθμού των φορέων υλοποίησης προμηθειών, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος για τις τιμές των αναλώσιμων και των φαρμάκων.