Όσοι πίστευαν ότι στη σημερινή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θα υπήρχαν στελέχη που θα  διαφωνούσαν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και θα ασκούσαν κριτική, πλανήθηκαν πλάνη οικτρά. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης, χθες το βράδυ, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ έδειχνε ότι οι όποιες διαφωνίες με την πολιτική που ακολουθείται, θα εκφραστούν διά της επιλογής κάποιων στελεχών να είναι ωσεί παρόντες ή απόντες.

Στην πρώτη κατηγορία (των ωσεί παρόντων) συγκαταλέγονταν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Ρέππας. Και απόντες αναμένεται να είναι- μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ηλίας Μόσιαλος. 

Η αλήθεια είναι ότι στη διαμόρφωση αυτών των αποφάσεων, βοήθησε και η διαδικασία. Με τις προσκλήσεις έγινε ένα μεγάλο μπέρδεμα και υπήρξαν στελέχη που ειδοποιήθηκαν χθες αργά το βράδυ με sms μαζικής αποστολής που έφεραν την υπογραφή του Ευ. Βενιζέλου και τους καλούσαν να συμμετάσχουν στην αρχή της «ανασύστασης της παράταξης». Πρόβλημα δημιουργήθηκε και με τους ομιλητές, καθώς έγινε γνωστό ότι θα επιλεγούν με κλήρωση.

Η ουσία είναι ότι σήμερα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει… παρέλαση παρουσιάζοντας τους άξονες του νέου ΠΑΣΟΚ και ανοίγοντας τη διαδικασία που θα οδηγήσει στο Συνέδριο του Φθινόπωρου- πιθανότατα το Νοέμβριο.

Σημασία λοιπόν, θα έχουν μόνον αυτά που θα εξαγγείλει ο Πρόεδρος δίνοντας το στίγμα του νέου ΠΑΣΟΚ ενώπιον περίπου 1500 μελών και στελεχών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Και επίσης, σημειολογική σημασία θα έχουν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας αν τελικά αυτή συγκροτηθεί σήμερα.


Θέμης Δαγκλής