Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αποτελούν το επίσημο «βάπτισμα του πυρός» του ΣΥΡΙΖΑ στην Αξιωματική Αντιπολίτευσης, με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να συνεδριάζει αυτή την ώρα. Οι διεργασίες ενόψει τους «καυτού» τριημέρου είναι έντονες, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να χαράσσει στρατηγική απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Παράλληλα, θα οριστούν και οι ομιλητές του κόμματος στην τριήμερη συζήτηση.

Σύμφωνα με το «Έθνος» από τις ομιλίες θα αποσαφηνιστούν οι «κόκκινες γραμμές» αλλά και η στάση που θα κρατήσει σε κεντρικά ζητήματα που έχουν τεθεί, όπως η εφαρμογή του μνημονίου, οι αποκρατικοποιήσεις, οι απολύσεις και τα εργασιακά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, χθες, έδωσε μία πρόγευση, με σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά, στην οποία τονίστηκε ότι «η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί πρώτα με την τρόικα και μετά να παρουσιάσει στη βουλή και στον ελληνικό λαό τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις και τις προτεραιότητές της».

Στη συνεδρίαση των 71 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξης Τσίπρας.


Σχετικό θέμα: ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση στο αν έχει παραιτηθεί από το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης