Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ εξέφρασε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.
Η κυρία Παπαρήγα τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ μέσω διαχωρισμού της υποδομής από τις υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι υπέρ της ενίσχυσης του σιδηροδρόμου, κάτι που, όπως είπε, έχει πολλά οφέλη, οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα θέσει το θέμα στην Βουλή και θα επιχειρήσει να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία, σε συνεννόηση με άλλα κόμματα, καθώς η μειωμένη κοινοβουλευτική του δύναμη δεν του επιτρέπει, λόγω του Κανονισμού της Βουλής, να προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες.

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε λόγο για «προγραμματισμένη απαξίωση του σιδηροδρόμου και συκοφάντηση του ρόλου που μπορεί να παίξει στην εξυπηρέτηση και στην ανάπτυξη».

«Τα ελλείμματα που εμφανίζονται ότι υπάρχουν -ανεξάρτητα αν σε ένα βαθμό οφείλονται και σε ατασθαλίες- στην ουσία αντανακλούν το γεγονός ότι το κράτος δεν εξασφάλισε τα υλικά μέσα και τις προϋποθέσεις για να εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο και ο ΟΣΕ δανειζόταν με το γνωστό αποτέλεσμα της ανακύκλωσης των ελλειμμάτων», παρατήρησε, επισημαίνοντας ότι «μπορεί τα ελλείμματα τώρα να μειώθηκαν, αλλά αυτό έγινε λόγω περικοπών των μισθών των εργαζομένων και λόγω κατάργησης δρομολογίων».

Πηγή: naftemporiki.gr