current views are: 2

7 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση05:51

Από πρωταγωνίστρια σε σαπουνόπερες, πρώτη κυρία του Μεξικού! (Βίντεο)

Σενάριο λατινοαμερικάνικης τηλενουβέλας θα μπορούσε να αποτελέσει η ιστορία αγάπης του νέου προέδρου του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο και της συζύγου του Αντζέλικα Ριβέρα. Η λαμπερή πρώτη κυρία της χώρας, πάντως, γνωρίζει πολύ καλά τα τηλεοπτικά πλατό, αφού είναι ηθοποιός με αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σαπουνόπερες!

Δημοσίευση 05:51’
αρθρο-newpost

Σενάριο λατινοαμερικάνικης τηλενουβέλας θα μπορούσε να αποτελέσει η ιστορία αγάπης του νέου προέδρου του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο και της συζύγου του Αντζέλικα Ριβέρα. Η λαμπερή πρώτη κυρία της χώρας, πάντως, γνωρίζει πολύ καλά τα τηλεοπτικά πλατό, αφού είναι ηθοποιός με αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σαπουνόπερες!

Σενάριο λατινοαμερικάνικης τηλενουβέλας θα μπορούσε να αποτελέσει η ιστορία αγάπης του νέου προέδρου του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο και της συζύγου του Αντζέλικα Ριβέρα. Η λαμπερή πρώτη κυρία της χώρας, πάντως, γνωρίζει πολύ καλά τα τηλεοπτικά πλατό, αφού είναι ηθοποιός με αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σαπουνόπερες! Η Αντζέλικα Ριβέρα ήταν παντρεμένη επί 14 χρόνια με τον τηλεοπτικό παραγωγό, Χοσέ Αλμπέρτο Κάστρο, από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 2007. Τον ίδιο χρόνο πέθανε από επιληπτική κρίση η πρώτη σύζυγος του προεδρικού υποψηφίου. Τρία χρόνια αργότερα η ηθοποιός συνάντησε τον Πένια Νιέτο στα γυρίσματα ενός διαφημιστικού σποτ για την πολιτεία του Μεξικού, της οποίας ήταν τότε κυβερνήτης ο Πένια Νιέτο.

Η Ριβέρα ήταν τότε πρωταγωνίστρια του δημοφιλούς σίριαλ Destilando Amor, που παιζόταν στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και στο οποίο είχε το προσωνύμιο «La Gaviota» (Ο Γλάρος), διατηρώντας το στη συνέχεια και στην πραγματικότητα. Λίγο αργότερα, ο Πένια Νιέτο μάθαινε ότι έβγαινε με μία τηλεπερσόνα και κάπου εκεί άρχισαν όλα.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2010, στην πόλη του Μεξικού, σε μια λαμπρή τελετή στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Τολούκα, όπου είχε συρρεύσει πλήθος κόσμου. Και οι δύο είχαν από τρία παιδιά, προερχόμενα από προηγούμενους γάμους τους, με τον νέο πρόεδρο της χώρας να έχει άλλο ένα από εξώγαμη σχέση, με πολλούς να μιλούν και για δύο.

Όπως κάθε λατινοαμερικάνικη σαπουνόπερα που σέβεται τον εαυτό της, το ζεύγος είχε και τις δύσκολές του στιγμές. Από τη στιγμή που ο νέος πρόεδρος της χώρας δήλωσε την υποψηφιότητά του η όμορφη πρώην αγαπημένη του, Μαρίτζα Ντίας, που προέρχεται από το ίδιο κόμμα (PRI), τον κατηγορούσε μέσω Facebook ότι παραμελούσε το γιό τους, κάτι που εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Πάντα στο πλευρό του

Σε όλη την κούρσα για την άνοδο στην εξουσία, ο Πένια Νιέτο είχε, πάντως τη διαρκή στήριξη της συζύγου του. Η 42χρονη ηθοποιός στήριξε για δύο χρόνια με συνέπεια την προεκλογική εκστρατεία του 45χρονου συζύγου της, ενώ το τελευταίο τρίμηνο δεν έμειναν στιγμή μακριά, σύμφωνα με την εφημερίδα Clarin.

H Ριβέρα, μάλιστα, τράβηξε διάφορα στιγμιότυπα από την προεκλογική καμπάνια του συζύγου της, από τη ζωή τους στο σπίτι και κομμάτια από τον προεκλογικό πυρετό, με αποτέλεσμα η σειρά των βίντεο που ανέβηκε Youtube, με τίτλο «Αυτά που βλέπουν τα μάτια μου, αυτά που αισθάνεται η καρδιά μου» (Lo que mis ojos ven, lo que mi corazon siente), να σημειώσει πολλά «χτυπήματα».

Σύμφωνα με αναλυτές, η δημοφιλής ηθοποιός, η οποία άρχισε την καριέρα της στα 17, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογική επιτυχία του Ενρίκε Πένια Νιέτο, αφού προσέλκυσε αρκετούς ψηφοφόρους στο Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI), εμφανίζοντας τον υποψήφιο πρόεδρο ως «σωστό οικογενειάρχη». Στο Μεξικό ο θεσμός της οικογένειας έχει μεγάλη σημασία, κάτι που δεν θα μπορούσε να λείπει από μια εκλογική μάχη.

Δεν φτάνει η λάμψη

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Μεξικού αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο, σε μια χώρα που μαίνεται σχεδόν ανεξέλεγκτος ο πόλεμος των καρτέλ ναρκωτικών, με το κόμμα του να επιστρέφει στην εξουσία έπειτα από την θητεία του Βιθέντε Φοξ και του Φελίπε Καλδερόν που τερμάτισαν το 2000, την παραμονή του PRI στην εξουσία επί επτά δεκαετίες.

Ο πόλεμος που κήρυξε ο Καλδερόν κλιμάκωσε τη βία και τους θανάτους στις πόλεις που δραστηριοποιούνται τα καρτέλ, καθώς και στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Οι Μεξικανοί φαίνεται να θέλουν να δοθεί μία λύση.

Πολλοί είναι όμως αυτοί που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το προεδρικό ζεύγος, αφού πιστεύουν ότι η τηλεοπτική τους λάμψη δεν μπορεί να λύσει σημαντικά ζητήματα…

Βαγγέλης Βιτζηλαίος


σχετικα αρθρα