Συνεχίζονται οι υψηλοί τόνοι ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες προτού ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής  η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη να δισταυρώνουν  τα πυρά τους με αφορμή τη δήλωση Στρατούλη για τις αποκρατικοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στρατούλης είχε δηλώσει σε πρωινή εκπομπή του Mega ότι θα ελεγχθούν ποινικά όσοι βάλουν την υπογραφή τους «να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής».

«Οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ για κρεμάλες και φυλακές δεν μας τρομοκρατούν» δήλωσε στον Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δίνει λόγο και πρέπει να πετύχει για λογαριασμό του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανέργων, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο πρόγραμμά της για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό.

Αμέσως μετά απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αρνούμενος ότι ειπώθηκαν απειλές για κρεμάλες και φυλακές. Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι εφόσον υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις που «μυρίζουν σκάνδαλο», ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην κυβέρνηση θα ελέγξει τη νομιμότητά τους.

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποτελούν στροφή 180 μοιρών όσον αφορά στη διαπραγμάτευση του μνημονίου» είπε ακόμα, τονίζοντας ότι «θα φωνάζουμε εκεί που χρειάζεται και θα προτείνουμε λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις εκεί που επίσης χρειάζεται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει γιατί ωριμάζει» είπε ο ίδιος, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να μην φορτώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την καρικατούρα του κράτους που δημιούργησαν.