Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
«Το μέγεθος της κρίσης επιβάλει τη λύση διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης» είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «εύκολη λύση της αντιπολίτευσης». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και κατώτερη των περιστάσεων ενώ έκανε λόγο για καταστράγηση της ψήφου του ελληνικού λαού.

«Ο κ. Τσίπρας απαίτησε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και ταυτόχρονα είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόσει την πολιτική» πρόσθεσε. «Οι πολίτες, εξήγησε, επέλεξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε σε υψηλούς τόνους ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει μορατόριουμ! Εμείς θέλουμε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε λόγω εθνικού καθήκοντος αλλά δεν ταυτιζόμαστε πολιτικά και αξιακά».

«Όπως είπα στην τρόικα σήμερα, όλα πρέπει να ξεκινήσουν από τη διαμόρφωση ενός νέου μεσοπροθέσμου προγράμματος» είπε ο κ. Βενιζέλος. «Δεν υποτασσόμαστε στη βούληση κάποιων "ξένων". Γιαυτό έχει σημασία να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας διακήρυξε την πίστη του στο χειρότερο κράτος. Το μέλλον του τόπου δεν εξασφαλίζεται με απειλές τύπου "μην κάνετε τίποτα", "μην ιδιωτικοποιήσετε τίποτα". Οι απειλές αυτές προσελκύουν μόνο τους αετονύχηδες επενδυτές. ‪Δεν μπορεί να καλλιεργείται στον ελληνικό λαό η ψευδαίσθηση μιας ευκολίας που δεν υπάρχει. Αυτό είναι έγκλημα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Όπως λέει ο Μπόρχες, χτίζοντας και ξαναχτίζοντας στην άμμο κάνουμε την άμμο πέτρα. Ναι, πρέπει να κάνουμε την άμμο πέτρα» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.