Η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν για τη στήριξη της κυβέρνηση τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή δεν αποτελεί αβασάνιστη επιλογή. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι εφάπαξ στήριξη στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, συμφώνησαν μεταξύ άλλων,  να επιμηκυνθεί για άλλα δύο χρόνια το πρόγραμμα, να μην υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να επανεξεταστούν τα σημερινά επίπεδα του κατώτατου μισθού, να προχωρήσουν οι αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις, να αυξηθεί κατά ένα έτος η παροχή  του επιδόματος ΟΑΕΔ στους ανέργους και η επέκτασή του και σε αυτοαπασχολούμενους και τέλος ένα νέο φορολογικό σύστημα.
 

Στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο, συμφωνήσαμε να στηρίξουμε στόχους διαπραγματεύσιμους, δύσκολους αλλά εφικτούς υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, ενώ υπογράμμισε ότι η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θα είναι μακρά και επίμονη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, αλλά και την έξοδο από την οικονομική κρίση. 


Τέλος, ο κ. Κουβέλης μίλησε για έλεγχο της περιουσίας των πολιτικών από ανεξάρτητο όργανο χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών ενώ υπογράμμισε ότι είναι αυθύνη για την κυβέρνηση το τέλος του πελατειακού συστήματος.TAGS