Τη σημασία επανασύστασης του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Καράογλου κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι το υπουργείο θα αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για τη Βόρεια Ελλάδα λέγοντας ότι «η επανίδρυσή του αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Παράλληλα, εξήγησε ότι βασική ευθύνη του υπουργείου θα είναι η ευημερία των πολιτών στη Β. Ελλάδα και η ανάδειξή της σε ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό βραχίονα.

Στόχος είναι, με την μεταφορά των αναγκαίων αρμοδιοτήτων, να στηριχθούν επενδύσεις, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν «προσαρμογές», προκειμένου οι πολίτες να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα για να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι προσαρμογές θα αφορούν την «καλύτερη και άμεση εποπτεία των κοινοτικών πόρων» με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, επεσήμανε ο κ. Καράογλου.