current views are: 1

8 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση16:41

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά με 179 «ναι»

Με 179 ψήφους υπέρ και 121 κατά, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 16:41’
αρθρο-newpost

Με 179 ψήφους υπέρ και 121 κατά, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά.

Με 179 ψήφους υπέρ και 121 κατά, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 129 βουλευτές της ΝΔ, οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Κατά ψήφισαν 121 βουλευτές: οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ. Ψήφισαν και οι 300 βουλευτές.

Νωρίτερα, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού.

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε ως προτεραιότητες την ανάπτυξη και την προσέλκυση των επενδύσεων πραγματοποιώντας σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το μνημόνιο είναι «πολιτικό και οικονομικό έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας» σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια κυβέρνηση «μνημονιακής συνέχειας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται «ασφάλεια και προοπτική» θεωρώντας ότι πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επεσήμανε ότι διαφθορά και παραοικονομία λεηλατούν το ΑΕΠ, συμπληρώνοντας όμως ότι η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου δεν θα βγάλει τη χώρα απ την κρίση.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό».

Για ηθική κρίση που οδήγησε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο έκανε λόγο ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Νωρίτερα, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι «το Μνημόνιο θα συνεχίσει να φέρνει φτώχεια κι εξαθλίωση»
επισημαίνοντας ότι είναι μία κυβέρνηση «που θα συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με ακόμη περισσότερο νόμο και τάξη».


σχετικα αρθρα