Ο βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα, Νίκος Παναγιωτοπούλος, ορίστηκε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ως νέος υφυπουργός Εργασίας στην θέση του παραιτηθέντος Νίκου Νικολόπουλου. Εξοργισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός από την «άνευ λόγου», όπως υποστήριζεται από κύκλους του Μαξίμου, παραίτηση του κ. Νικολόπουλου για αυτό το λόγο και η αντικατάσταση του αποφασίστηκε άμεσα. 

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας εκλέγεται συνεχώς στην Καβάλα με τη Νέα Δημοκρατία από το 2007 μέχρι το 2012. Υπενθυμίζεται ότι πριν τις εκλογές του Μαΐου σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις μειώσεις μισθών, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε αναφέρει ότι «Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλες περικοπές, διότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους. Δεν θα γίνουμε Κίνα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ή
ταν μέλος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού και Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Άμυνας και Ελληνισμού Διασποράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς, τον είχε ορίσει Υπεύθυνο του Πολιτικού Παρατηρίου για τον οικογενειακό προυπολογισμό.  

Ο κ. Παναγιώτοπουλος υπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1981, ενεργό κομματικό μέλος της ΕΚΟ επιστημόνων Νομού Καβάλας και εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας απο το 1998 μέχρι το 2004. Έχει σπουδάσει Νομικά και για αρκετά χρόνια εργαζόταν στην εταιρεία «Μάρμαρα Καβάλας Α.Ε.».

Σχετικό θέμα:  Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος