Για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε τους δημοσιογράφος ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τους στόχους και τις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών.

«Πρώτος στόχος είναι η αποκατάσταση του λαβωμένου διεθνούς κύρους της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου.

Νωρίτερα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις με τους πρεσβευτές της Κίνας και της Αυστραλίας.  

Στη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Κίνας, Ντου Τσιουέν συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, με έμφαση στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των επενδύσεων και του τουρισμού.

Ο κινέζος πρεσβευτής μετέφερε πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, προς τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί το Πεκίνο, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς εταίρους της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα, στη συνάντηση με την πρέσβειρα της Αυστραλίας, Τζ. Μπλούμφιλντ εξετάστηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η ομογένεια για την εμβάθυνση των φιλικών δεσμών και της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων, όπως η οικονομία και οι επενδύσεις.