Για διαστρέβλωση των θέσεων του, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, με αφορμή σχόλιο του Περισσού και δημοσίευση του Ριζοσπάστη. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να εκτοξεύονται απίθανες κατηγορίες για ανύπαρκτα θέματα, να αποκόβονται εσκεμμένα και να γενικεύονται κάποιες τοποθετήσεις μου, να κατασκευάζονται υποτιθέμενες αποκλίσεις μου από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή από τη "δέουσα" πολιτική "συμπεριφορά" όπως την αντιλαμβάνονται ο Ριζοσπάστης και το ΚΚΕ. Μέχρι σήμερα δεν έχω απαντήσει σε αυτά τα ψεύδη γιατί δεν θεωρώ ότι είναι γόνιμο, κυρίως σε εποχή Μνημονίου και Τρόικας, να ανοίξω μια νέα διαμάχη και κόντρα στο χώρο της Αριστεράς αλλά και γιατί σέβομαι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπάρχει για δεκαετίες με το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, ας πούμε υπό την σκέπη του ίδιου «κόμματος», που είναι η ομάδα για μια Ενιαία Ευρωπαϊκή Αριστερά GUE/NGL.

Όμως είναι απαράδεκτο, τις ημέρες που γίνονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που κύρια αιχμή έχουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει αναλάβει το κύριο βάρος να απαντήσει στις πολιτικές εκποίησης της Ελλάδας, ΚΚΕ και Ριζοσπάστης να συκοφαντούν το ΣΥΡΙΖΑ, και να με εμφανίζουν να έχω ψηφίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Γεγονός που ασφαλώς δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο για την ειλικρίνεια των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί κατά την επίσκεψη στον ΟΣΕ της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ να μοιράζεται Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ με τις συκοφαντικές σε βάρος μου και σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορίες. Δεν μπορεί μετά από διαμαρτυρία μας να αποσύρεται (05.07.2012) από την ιστοσελίδα του ΚΚΕ η επίμαχη συκοφαντική φράση, αλλά την επομένη (06.07.2012) να ξαναεμφανίζεται στο Ριζοσπάστη και την μεθεπόμενη να επαναλαμβάνεται η συκοφαντία από βουλευτή του ΚΚΕ, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

«Δίνω στη δημοσιότητα από τα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την "επεξήγηση ψήφου" που κατέθεσα στην έκθεση για τον "Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Χώρο", όπου νομίζω ότι φαίνεται η κατηγορηματική μου αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων. Δίνω επίσης στη δημοσιότητα το link του Ριζοσπάστη με την συκοφαντία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και το link του ΚΚΕ από το οποίο ως «μαγική εικόνα» αφαιρέθηκε η επίμαχη φράση, χωρίς καμία εξήγηση. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο ο Ριζοσπάστης θα φιλοξενήσει τη διαμαρτυρία μου και ότι θα αναγνωρίσει ότι έγινε κάποιο "λάθος". Θα ήταν μια καλή αρχή…» κατέληξε.