Επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες σχετικά με την παρουσία του στο Eurogroup της Δευτέρας, καταλογίζοντάς του ότι «πήγε, είδε, δεσμεύθηκε και απήλθε».
«O υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δεν τόλμησε να θέσει στο χθεσινό Eurogroup το αίτημα περί δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που αποτέλεσε άλλωστε και το προεκλογικό πυροτέχνημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με βάση το οποίο κατάφεραν να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Νότης Μαριάς.

Σημειώνει ακόμη ότι «ο υπουργός Οικονομικών αφού έδωσε τα πάντα στο Eurogroup τελικά περιορίστηκε στο να διαβεβαιώσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι θα εκτελέσει πιστά το μνημόνιο που έχει οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία του ελληνικού λαού».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παλέψουν ενάντια στα μέτρα εφαρμογής του Μνημονίου και θα βάλουν φραγμό στην ανθρωπιστική κρίση η οποία κλιμακώνεται στη χώρα μας λόγω του Μνημονίου», καταλήγει ο κ. Μαριάς.