Επιστολή προς την εφημερίδα «Δημοκρατία» απέστειλε σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου, αποσκοπώντας στη διάψευση δημοσιεύματος του εντύπου, βάσει του οποίου η άλλοτε «σιδηρά κυρία» του «ΑΘΗΝΑ 2004» εμφανιζόταν ως έμμεση χρηματοδότης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφερόταν, η κυρία Αγγελοπούλου, αποπλήρωσε την αμερικανική εταιρεία ανάληψης υπηρεσιών πολιτικής επικοινωνίας, Teneo, για τη συνεργασία που η τελευταία φέρεται να είχε με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

«Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, η μόνη σκέψη που μου έρχεται είναι ότι ίσως για τα ευφάνταστα αυτά σενάρια φταίει ο καύσωνας. Εύχομαι πάντως καλή πορεία στο εκδοτικό εγχείρημα όλων σας».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η κυρία Αγγελοπούλου έδωσε τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να εμπλέκεται στο υποτιθέμενο τρίγωνο ΣΥΡΙΖΑ-Teneo-«κόκκινη Γιάννα».

Η εν λόγω εταιρεία συμβούλων αποτελεί ένα σημαντικό δρώντα σε παγκόσμιο επίπεδο και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτικών εκστρατειών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς και με αντίστοιχο που «φωτογράφιζε» την ίδια (φερόμενη ως) συναλλαγή, η πρώην ιδιοκτήτρια της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος είναι εκείνη που ανέλαβε να καλύψει το κόστος των συμβουλευτικών ενεργειών.

Εν τούτοις, η Γιάννα Αγγελοπούλου, απέρριψε με ρητό τρόπο και σε κατηγορηματικό τόνο κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, διαψεύδοντας κάθε υπόνοια περί «κόκκινης Γιάννας».

Σε άρνηση κάθε είδους συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Teneo είχε προβεί νωρίτερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε πως «την ευθύνη της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ την είχαν ο Τάσος Οικονομάκης και η ομάδα του. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες».