«Ό,τι έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, πριν από τις εκλογές, ήταν ψέματα. Αποκλειστικό στόχο είχαν να υφαρπάξουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών». Με αυτές τις βαριές εκφράσεις σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τους τρόπους αποπληρωμής του έκτακτου τέλους ακινήτων.
«Oι σημερινές εξαγγελίες για την “τακτοποίηση” του τρόπου καταβολής του χαρατσιού για τα ακίνητα, παρ' ότι επισημοποιούν την αποσύνδεσή του από την παροχή ρεύματος, έρχονται ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουν αυτά που όλος ο κόσμος πια ξέρει…» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωσή του το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση γίνεται προσωπική αναφορά στον πρωθυπουργό, καθώς όπως τονίζουν από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «καμία κουβέντα για την κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού χαρατσιού, λοιπόν, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά, αλλά και την παλλαϊκή απαίτηση που εκφράστηκε μέσα από το πρωτοφανές κίνημα αντίθεσης, το οποίο και επέβαλε τελικά την αποσύνδεση από το ρεύμα».

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενο τη λαϊκή αποστροφή προς αυτό το «χαράτσι», προειδοποιεί ότι «αυτό το κίνημα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης των πολιτών είναι που θα επιβάλει και την οριστική ακύρωσή του και την προστασία όσων δεν μπορούν και αρνούνται να το πληρώσουν».