Σφοδρή σύγκρουση ξεσπά μεταξύ Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβέρνησης με αφορμή παρελθοντικές επαγγελματικές δραστηριότητες του νέου νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, καθηγητή Ιωάννη Καρακώστα.
Ηθικό και πολιτικό ζήτημα εγείρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχετικά με το διορισμό του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Καράκωστα, στη θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού.

Ο πρώην κοσμήτορας της νομικής σχολής διορίστηκε εχθές από τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου αποτελεί και προσωπική επιλογή.

Εν τούτοις, πριν από λίγο, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, προέβη σε δήλωση βάσει της οποίας παρατηρείται ότι ο κύριος Καράκωστας υπήρξε, μέσω του δικηγορικού γραφείου που διατηρεί, νομικός σύμβουλος της Siemens ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Μάλιστα, όπως ακριβώς σημείωσε ο κύριος Μαρκόπουλος, από τον «... ιστότοπό του (σ.σ. του δικηγορικού γραφείου του κυρίου Καράκωστα) φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος  της Siemens.  Δηλαδή ο κύριος Καράκωστας ήταν και νομικός σύμβουλος της Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου

Παράλληλα, το θέμα κίνησε έντονα μέσα και από τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά, «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποκαλύπτουμε...».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου, καταφέρεται με σφοδρότητα κατά του κυρίου Μαρκόπουλου και τονίζει ότι η επαγγελματική συνεργασία του Ιωάννη Καράκωστα με τη Siemens ΕΛΛΑΣ Α.Ε. έληξε με το που ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

«Μιλάμε για απίστευτη αθλιότητα. Το ήθος και η επιστημονική αξία του ομότιμου Καθηγητή και Προέδρου του τμήματος της Νομικής Σχολής, τέως Αντιπρύτανη και νυν Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Καράκωστα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Οι συκοφάντες, άλλωστε, παρέλειψαν σκόπιμα να αναφέρουν ότι ο κ. Καράκωστας παραιτήθηκε από τη SIEMENS HELLAS μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γιατί διαφώνησε μαζί του. Τώρα πρέπει οι συκοφάντες να εξηγήσουν γιατί προχώρησαν και σε αυτή την αθλιότητα», σημείωσε με έντονο ύφος και σε αυστηρό τόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.TAGS