Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απομόνωσε μέσα σε λίγες ημέρες την Ελλάδα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι στο χθεσινό Eurogroup η Ελλάδα εξαιρέθηκε από την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ στη προηγούμενη Σύνοδο η χώρα μας είχε εξαιρεθεί από την απευθείας ευρωπαϊκή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι είπε ψέματα όσον αφορά το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, αλλά και στο ότι θα προστατέψει τους μισθούς και θα αποκαταστήσει τις συντάξεις, ότι θα επαναφέρει την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων και τον κατώτατο μισθό.

«Όποιος τον πίστεψε προεκλογικά, την πάτησε. Πρόλαβε, όμως, η συγκυβέρνηση Σαμαρά να αναρτήσει την μικρή αγγελία: Πωλείται η Ελλάς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη αναφέρθηκε στην παραίτηση του κ. Νικολόπουλου και την επιστολή του προς την συγκυβέρνηση: «Δεν σας το λέμε μόνο εμείς, κύριε Σαμαρά, ότι είπατε ψέματα. Σας το γράφει ακόμα και ο μέχρι προχθές δικός σας άνθρωπος. Ο κ. Νικολόπουλος που, με την επιστολή του, ξεμπρόστιασε την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά. Ξεμπρόστιασε και τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον κ. Σαμαρά».