Δριμεία κριτική στην παρούσα αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την τακτική τους στο πλαίσιο της ΕΕ άσκησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα γονατίζει και το δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Ευρώπη είναι ότι προαιρείσθε».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, υποστήριξε ότι υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, σημειώνοντας πως χάσαμε την ευκαιρία να πάμε μαζί με Ισπανία και Ιταλία σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επιτέθηκε ακόμη στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι πήγε στο Eurogroup και είπε πως «δεν ζητάμε τίποτε».

Υποστήριξε αντίθετα ότι αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα θα ήταν διαφορετικό, ενώ ερωτηθείς τι θα έκανε σε περίπτωση αρνητικής στάσης των εταίρων μας στα αιτήματα που θα έθετε στη σύνοδο απάντησε: «Ό,τι έκανε ο ιταλός πρωθυπουργός, υπάρχει και το δικαίωμα του βέτο».

Επιπλεόν, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «κατά την προεκλογική περίοδο, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Βενιζέλο αλλά είχαν απέναντί τους ένα ολόκληρο και οργανωμένο σύστημα».
TAGS