Τη «βαθύτατη λύπη» του για την επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες εκφράζει ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιωάννης Καράκωστας σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις καταγγελίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις σχέσεις του με τη Siemens. O κ. Καράκωστας σημειώνει ότι στο πλαίσιο της άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος, υπήρξε νομικός σύμβουλος πολλών προσώπων, μεταξύ άλλων και της εταιρείας Siemens στην Ελλάδα, γεγονός που, όπως τονίζει, όχι μόνο δεν έχει αποκρύψει, αλλά το έχει δημοσιοποιήσει ο ίδιος, καθώς περιλαμβάνεται στο βιογραφικό του.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, μέσα από το εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης twitter σημείωσε πως «κάθε πολίτης εχει δικαίωμα να προσφεύγει στην δικαιοσύνη. Αυτα που ισχυρίζεται ο Μαρκόπουλος επιβεβαιώνονται απο την απάντηση του κύριο Καράκωστα»

«Όπως είναι ευνόητο, για τις νομικές μου υπηρεσίες ελάμβανα τη συμφωνηθείσα αμοιβή. Με δεδομένο ότι είχα επιλέξει να παρέχω τις υπηρεσίες μου ως νομικός σύμβουλος, όχι από γραφείο εγκατεστημένο εντός της εταιρείας, αλλά από το προσωπικό δικηγορικό μου γραφείο, είχα απευθείας σύνδεση με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, προκειμένου να είμαι σε θέση να παράσχω ευχερώς και αμέσως τις νομικές υπηρεσίες μου», διευκρινίζει ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο, ότι η συνεργασία του με την Siemens έληξε μετά την ανάληψη της διεύθυνσής της στην Ελλάδα από τον κ. Χριστοφοράκο. Σύμφωνα με τον κ. Καράκωστα, ο κ. Χριστοφοράκος ουδέποτε τον δέχθηκε στο γραφείο του, παρά το γεγονός ότι ήταν νομικός σύμβουλος της εταιρείας, καθιστώντας του σαφές με τη συμπεριφορά του σαφές ότι επιθυμεί την απομάκρυνσή του. «Επειδή υπό τις παραπάνω συνθήκες η συνεργασία με την εταιρεία είχε καταστεί πλέον αδύνατη, σύντομα μετά την ανάληψη της διεύθυνσης της εταιρείας από τον κ. Χριστοφοράκο παραιτήθηκα από τη θέση του νομικού συμβούλου», εξηγεί και υπογραμμίζει ότι πέρα από τα παραπάνω «ουδεμία άλλη σχέση έχω με την εταιρεία Siemens».

Τέλος, εκφράζει την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία, όπως αναφέρει, επιφυλάσσεται να προσφύγει «για την αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής» του.
TAGS