Βολές κατά των τριών κομμάτων της κυβέρνησης εκτόξευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Η σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται υπό τη σκιά των νέων μέτρων 3 δισ. που θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει η κυβέρνηση. Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές, ζούμε ξανά το ίδιο σκηνικό που εκτυλίχτηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια, το μαρτύριο της σταγόνας, όπου τους εκβιασμούς για μη καταβολή των δόσεων, διαδέχονται κάθε φορά νέα μνημονιακά μέτρα, τα οποία εκτροχιάζουν την οικονομία και χαντακώνουν την κοινωνία» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Αποδεικνύεται περίτρανα» συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι τα περί διαπραγμάτευσης του μνημονίου ήταν άλλο ένα συνειδητό ψέμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της προεκλογικής προπαγάνδας των κομμάτων. Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δεν σέβονται την εντολή του ελληνικού λαού για αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ακολουθώντας πιστά τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, για μια νέα εθνική στρατηγική, βασισμένη στους άξονες της ανάπτυξης, της ενίσχυσης της απασχόλησης, της αναδιανομής του πλούτου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα και της υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών προς όφελος των πολιτών».