Πιστός στην έως τώρα στάση που έχει διατηρήσει, η οποία καταγράφηκε και στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, θα παραμείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην απογευματινή σύσκεψη του πρωθυπουργού και των δύο ακόμα πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Συνοπτικά, η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνίσταται τόσο στην επιτακτικότητα σύστασης εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας όσο και στην ανάγκη η διαπραγμάτευση να διενεργηθεί στο πλέον υψηλό πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σ’ εκείνο των ευρωπαίων επικεφαλής των κρατών-μελών της ευρωζώνης.


Τα ανωτέρω ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνομιλία της με δημοσιογράφους έπειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης που συγκλήθηκε από τον κύριο Βενιζέλο στην Ιπποκράτους, εν όψει της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου


Από την πλευρά της πάντως, η κυρία Γεννηματά αρνήθηκε την ύπαρξη «ανοιχτού ζητήματος» με τον κύριο Στουρνάρα, ενώ όπως παρατήρησε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά πως δε θα ανακύψει ασυμφωνία στην επικείμενη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
 

Στην Ιπποκράτους νωρίτερα βρέθηκαν, με σκοπό να λάβουν μέρος στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του Κινήματος, οι Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, καθώς και οι Κώστας Σκανδαλίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Θάνος Μωραΐτης, Νίκος Ανδρουλάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τόνια Αντωνίου. Επιπλέον στη σύσκεψη μετείχαν στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου.


Με το πέρας της συνάντησης των τριών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να προχωρήσει σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων στα γραφεία του κόμματος.