Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα συντονιστεί σύντομα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ πριν από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η επιμήκυνση συνιστά το θεμέλιο της προγραμματικής σύγκλισης της κυβέρνησης, στη βάση της οποίας έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Όπως είπε, τον ενδιαφέρει η κυβέρνηση να είναι αποτελεσματική και να πειστούν οι πολίτες ότι προωθεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και ότι κανείς άλλος δεν θα έκανε κάτι καλύτερο από όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

Ο πρόεδροςτου ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι τρεις αρχηγοί παραμένουν πιστοί στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης και επέμεινε ότι χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών ακόμα και της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, απέρριψε ότι ότι διαφοροποιείται από τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ απαντώντας στα περί υπονόμευσης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από την Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε σε πλήθος δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, δεν πρόκειται οι εταίροι να συμφωνήσουν με οποιαδήποτε αναθεώρηση αν πρώτα η Ελλάδα δεν δείξει ότι συμμορφώνεται πλήρως ως προς τις υποχρεώσεις της.

Ερωτηθείς γιατί δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις του πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν ήξερε καν αν θα γίνει σύσκεψη, καθώς όπως υποστηρίζει είχε ζητήσει και πριν από το Eurogroup σύσκεψη, η οποία τελικά δεν έγινε.

Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι πρέπει να τεθεί με τους εταίρους μας ένα πλαίσιο καλής συνεννόησης τώρα που η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή και η χώρα ανάγκη πολιτικής, οικονομικής και αναπτυξιακής υποστήριξης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη άμεσης συγκρότησης εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης και τονίζει ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνει ούτε σε τεχνικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, αλλά σε υψηλό επίπεδο με επαφές των εκπροσώπων της χώρας με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.