«Η παραίτηση μου αυτή δεν σημαίνει αποχώρηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων στην Πάτρα. «Δεν παραιτήθηκα για να φύγω, αλλά για να μείνω στην ΝΔ και στην Βουλή όσο εσείς θα με εμπιστεύεστε»  είπε ο κ. Νικολόπουλος, χαρακρηρίζοντας μεγάλη τιμή να τον συμπεριλάβει ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, αλλά απευθυνόμενος στους πολιτικούς του φίλους, τόνισε ότι «θεωρώ ακόμα μεγαλύτερη τιμή να κρατώ το λόγο μου σε εσάς».

Ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε των λόγων για τους οποίους υπέβαλε την παραίτησή του και διέψευσε ότι οι σχέσεις του με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση ήταν κακές. «Οι σχέσεις μου με τον υπουργό ήσαν απολύτως συναδελφικές και ξεκαθαρισμένες, όπως και οι αρμοδιότητες που είχαμε» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αχαΐας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος απάντησε στην δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει άνευ σημασίας και άνευ αξίας την παραίτησή του, διερωτώμενος παράλληλα εάν είναι «άνευ σημασίας να παραιτείται κάποιος υπουργός για να υπερασπιστεί το ειδικό μισθολόγιο των ένστολων, για παράδειγμα, μιας και είναι θέμα των ημερών».

Επίσης ο βουλευτής Αχαΐας απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είχε είπε ότι δεν είναι όλοι για τα δύσκολα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Άκουσα πως θέλει -τάχα- λεβεντιά και γενναιότητα να λες σε όλα ναι. Και πως δεν είσαι για τα δύσκολα, όταν λες όχι στην εξαθλίωση των πολιτών, στα νέα υφεσιακά μέτρα, στις νέες μειώσεις, μισθών και συντάξεων, εφάπαξ και επικουρικών, αναπηρικών, προνοιακών, πολυτεκνικών και άλλων επιδομάτων».

Ο Νίκος Νικολόπουλος άφησε αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και διερωτήθηκε εάν έπρεπε ως υφυπουργός Εργασίας να υπερασπιστεί την τρόικα και τους δανειστές αντί για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι ακόμα «υπάρχει τρόπος να αλλάξει προς το καλύτερο το μνημόνιο και να διορθωθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες».

«Με το μόλις θα βεβαιωθώ ότι αυτά που λέγαμε δε θα τα τηρήσουμε, θα φύγω» είπε, μιλώντας στο dete.gr.

Σχολιάζοντας τη φράση του ΥΠΕΞ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι η παραίτηση του κ. Νικολόπουλου ήταν «άνευ σημασίας» ο παραιτηθείς υφυπουργός είπε: «Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι τη μέρα των γενεθλίων της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου, θα πρέπει να έχουμε επιβαρύνει με άλλα τρία δισ. καινούρια μέτρα είναι άνευ αξίας κι αυτό»;

Δείτε τη συνέντευξη: