Την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, με στόχο να εμποδιστεί η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, εκφράζει το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα προειδοποιεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί κυβέρνηση «θα τροφοδοτήσουν την ανεργία, θα επιτύχουν το γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και θα επιφέρουν νέα πλήγματα σε βάρος των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας».

Χαρακτηρίζει επίσης «κραυγαλέα εξαπάτηση» τους ισχυρισμούς ότι προχωρά οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις ή για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να αποκτήσει ζωτικό χώρο το μεγάλο κεφάλαιο και να διασφαλίσει σίγουρη κερδοφορία», υπογραμμίζει το ΚΚΕ , προσθέτοντας ότι την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ «που προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από το 1999, ο λαός την πλήρωσε με μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια».

Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση ότι καταφεύγει«στην διαστρέβλωση και στις απειλές προκειμένου να συκοφαντήσει και να αποτρέψει την αντίσταση και την πάλη των εργαζομένων ενάντια στο σχέδιό της», ενώ εξαπολύει βολές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως επισημαίνει «δεν εναντιώνεται στην απελευθέρωση των αγορών με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.».
 
TAGS