Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην υποστούν άλλες θυσίες οι Ελληνες, διαβεβαίωσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο πακέτο των περικοπών που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για το 2012 αλλά και για τη διετία 2013-2014. «Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε τη γραμμή ''όχι άλλα βάρη''», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια επιβεβαίωσε ότι έχουν προταθεί ισοδύναμα μέτρα για να μην γίνουν περικοπές.

Σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής σημείωσε ότι έχει τεθεί ήδη προς συζήτηση και εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση θα έχει δώσει εκείνα τα δείγματα τα οποία θα της επιτρέψουν να το διεκδικήσει.

Αναφορικά με τις απειλές τις ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για κινητοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους Έλληνες πολίτες, επισημαίνοντας πως υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στον πρώην υφυπουργό Εργασίας, Ν. Νικολόπουλο, τονίζοντας:

«Μίλησα μαζί του μετά την παραίτηση και με παρακάλεσε να μην υπάρξουν επιθέσεις στην προσωπική του ζωή και μετά έκανε μια δήλωση στην Πάτρα για αρχηγούς Νο2 που λένε λεφτά υπάρχουν...θα ήταν ενδιαφέρον να δει κανείς τι έλεγε και τι παρακαλούσε πριν από το σχηματισμό της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με τον κ. Νικολόπουλο».