«Η κατάθεση εκ μέρους του ΚΚΕ πρότασης νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου  και των εφαρμοστικών  νόμων, αποτελεί παραδοχή εκ μέρους του, έστω και καθυστερημένα, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή την κατάθεση της πρότασης νόμου. «Αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά  και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου – αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα. Η  έστω και τώρα  συνειδητοποίηση πως το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο δεν είναι πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα» πρόσθεσε.

«Θα πορευτούμε μετεκλογικά με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους  του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης» κατέληξε ο κύριο Σκουρλέτης.


Άμεση αντίδραση από το ΚΚΕ
«Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία - κατάργηση του μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ, σε συνεννόηση με τους “εταίρους”, να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των μνημονίων», δήλωσε από την πλευρά του, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, εκπρόσωπος του ΚΚΕ.


Μάλιστα στη συνέχεια, ο κύριος Μεντρέκας αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.


«Το ζήτημα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να απαντήσει είναι πώς γίνεται να είσαι κατά των μνημονίων χωρίς να είσαι κατά της ΕΕ; Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ θα την ψηφίσει; Τα όσα λέει για την κυβέρνησή του που δεν έγινε και το χρεώνει στο ΚΚΕ, ας εξηγήσει στους αριστερούς ψηφοφόρους του, πού διαφέρει η επιχειρηματολογία του απ’ όσα λέει η ΔΗΜΑΡ γι’ αυτόν και απ’ όσα κατά καιρούς λέει το ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ;», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Περισσού.