Από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε εντολή στην τεχνική υπηρεσία της ΕΡΤ προκειμένου να ετοιμάσει το βαν με τις τρεις κάμερες και να “στηθεί” όλος ο μηχανισμός των απ' ευθείς μεταδόσεων στο Ζάππειο Μέγαρο.

Και αυτό γιατί τη  Κυριακή το βράδυ  έχει αποφασισθεί να μεταβεί εκεί ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να κάνει δηλώσεις στους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών. 
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σιούλας και η τηλεοπτική παραγωγός Χριστίνα Αρμάνη ετοιμάζονται πυρετωδώς και με άκρα μυστικότητα για την κάλυψη της συνέντευξης του κ. Παπανδρέου. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν οτι ήδη έχουν δοθεί διαπιστεύσεις στους  τεχνικούς που θα μετέχουν στην μετάδοση.
Η μέχρι τώρα εμπειρία δεν μας έχει δείξει οτι οι Πρωθυπουργοί  κάνουν δηλώσεις στο Ζάππειο μετά απο δημοτικές εκλογές. Προφανώς- όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη-ο κ. Παπανδρέου έχει πρόθεση να δημοσιοποίησει τις όποιες αποφάσεις του ανάλογα φυσικά με το ποιο μήνυμα θα εκπέμπουν τα αποτελέσματα.
Ερωτηθείς  σχετικά κυβερνητικός παράγοντας απο το “ΝΡ” τόνισε οτι “δεν είναι δυνατόν να αντιληφθώ γιατί θα κάνει κάτι τέτοιο ο Πρωθυπουργός. Τι δηλαδή; Θα κάνει δηλώσεις εάν έχασε ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην κάτω Ραχούλα; Θέλω να πιστεύω οτι μια τέτοια πρωτοβουλία θα έχει ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα”.