Στην συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί αύριο ανάμεσα στα πιο «παλιά» και έμπειρα στελέχη θα βρίσκεται και η Νάντια Γιαννακοπούλου, εκπρόσωπος της γενιάς των τριαντάρηδων, η οποία αν και δεν κατάφερε να εκλεγεί στη Μεσσηνία παρέμεινε η «επίλεκτη» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ήταν… αυστηρός στις κρίσεις του, ωστόσο έδειξε την εμπιστοσύνη του στην νεαρή δικηγόρο Νάντια Γιαννακοπούλου. Και επειδή όλα στη ζωή και στην πολιτική είναι δούναι και λαβείν όταν η κυρία Γιαννακοπούλου βροντοφώναζε από τα έδρανα της Βουλής τον περασμένο Μάρτιο «Στηρίζω τον Ευάγγελο Βενιζέλο» ίσως προαλειφόταν χωρίς να το γνωρίζει για τη στελέχωση μιας ομάδας έμπιστων συνεργατών του προέδρου.

Η
κυρία Γιαννακοπούλου διαθέτει νομικές γνώσεις, προέρχεται από πολιτικά οργανωμένο οικογενειακό περιβάλλον και έδωσε μάχη, όπως λένε κύκλοι του κόμματος, για να κρατήσει- ματαίως- την έδρα της Μεσσηνίας στις εκλογές του Ιουνίου, όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε ακόμα και τις… πρωτοκλασάτες περιφέρειες. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι «επένδυσε» στο όνομά της κομμάτι από την λεγόμενη ανασύσταση του κόμματος καθώς προτίθεται να φέρει «νέο αέρα» στο Κίνημα με στελέχη άφθαρτα και νεαρής ηλικίας, όπως και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που ωστόσο διαθέτουν εμπειρία όχι μόνον στον πολιτικό στίβο αλλά και στον εργασιακό. Η κόρη του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Γιαννακόπουλου, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη Νομική Αθηνών, όπου διετέλεσε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ, ασκεί τη δικηγορία από το 2003 και έχει εργαστεί για αρκετά μεγάλο διάστημα στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ.

Το 2005 εισήλθε και επισήμως στο κόμμα όταν εκλέχθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και το 2007 είναι για πρώτη φορά υποψήφια στη Μεσσηνία. Λέγεται ότι πόθεν έσχες της είναι από τα πιο «λιτά» του Κοινοβουλίου, ενώ δεν έχει εμπλακεί σε εσωκομματικές συγκρούσεις παρά μόνον κάποιες κόντρες που φέρεται να έλαβαν χώρα με τους συνυποψηφίους της στη Μεσσηνία.

Όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της, κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, έχει εργαστεί στον τραπεζικό τομέα και στις εκλογές του Οκτώβρη 2009 όταν και εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας ήταν ανάμεσα στους βουλευτές με το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών και ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέχγου.

Ως πολιτική παρουσία πάντως κρίνεται διακριτική χωρίς να απασχολεί ιδιαίτερα τα μέσα με μόνη εξαίρεση όταν παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μάξιμο Μουμούρη. Η 35χρονη σήμερα πρώην βουλευτής είχε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον ηθοποιό, γνωστό από τηλεοπτικές εκπομπές τουMega, και ο γάμος μιας πολιτικού με έναν ηθοποιό είχε κεντρίσει τότε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων.

Στην πραγματικότητα όμως το ζευγάρι γνωριζόταν από το σχολείο και όπως έχει δηλώσει η ίδια, «τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά». Συχνά πυκνά ωστόσο η κυρία Γιαννακοπούλου δηλώνει σε συνεντεύξεις της ότι η πολιτική προέχει ακόμη παρά το ότι έχει ήδη αποκτήσει δύο παιδιά με τον συζυγό της.

Όπως και να έχει, από την Δευτέρα όταν και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ θα λάβει το βάπτισμα του πυρός, οι δικηγορικές υποθέσεις και ο προσωπικός χρόνος θα μπουν σε δεύτερη μοίρα καθώς ο κ. Βενιζέλος απαιτεί έντονη δουλειά από τα στελέχη που επέλεξε για το «νέο ΠΑΣΟΚ». Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει εναποθέσει πολλές προσδοκίες σε αυτή την ομάδα στο πλαίσιο της γενικότερης ανασύστασης του… καταποντισμένου από τις εκλογές κόμματος που παρόλα αυτά βρίσκεται στην κυβέρνηση.

ΑΝ.ΓΑΛ.