«Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι κοινωνικές συμφωνίες είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην αγορά εργασίας. Αποτελούν ένα ακόμα βήμα εξόδου από την κρίση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη σύναψη των πρώτων κλαδικών συμβάσεων για χιλιάδες εργαζόμενους σε όλα τα ξενοδοχεία και στα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Ο Γιάννης Βρούτσης χαιρετίζει με ανακοίνωσή του «τη συμφωνία των εργαζομένων και των εργοδοτών για την σύναψη των δύο πρώτων κλαδικών συμβάσεων», χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη «ιδιαίτερα ενθαρρυντική».

«Με τις κλαδικές συμφωνίες προσδιορίζονται τα κατώτατα όρια των κλαδικών αμοιβών, ικανοποιούνται και τα δύο μέρη και διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη. Το Υπουργείο Εργασίας έθεσε από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητες στην αγορά εργασίας τον Κοινωνικό Διάλογο, την διασφάλιση της Ισορροπίας και την τήρηση της Νομιμότητας», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Ο υπουργός στην ανακοίνωσή του, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον κοινωνικό διάλογο και στη συνεργασία ανάμεσα στην Πολιτεία και τους Κοινωνικούς Εταίρους, καθώς, σύμφωνα με το ίδιο, με αυτό τον τρόπο «μπορεί σήμερα να ανοίξει ο δρόμος για να κερδηθεί το στοίχημα της Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας, της Ανάπτυξης και της Δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».