Τη -σε γενικές γραμμές- συμφωνία του, όπως ο ίδιος παρατήρησε χαρακτηριστικά, με τις ιεραρχήσεις των θεματικών ενδιαφέροντος και τους άξονες δράσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υπό την πολιτική ηγεσία του Νίκου Δένδια, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Οι δηλώσεις του κυρίου Κουβέλη έγιναν με αφορμή τη σύντομη συνάντηση ενημέρωσης του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 

 

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπήρξε αιχμηρός τόσο προς τους «αυτόκλητους υπερασπιστές πολιτών από εξωθεσμικά πρόσωπα», όσο και προς τους «αυτόκλητους υπερασπιστές αλλοδαπών».

 

Ανάμεσα σε άλλα, ο κύριος Δένδιας ενημέρωσε το συνομιλητή του τόσο για το πρόβλημα των πυρκαγιών όσο και για τις μεθόδους αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

 

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο κύριος Κουβέλης στάθηκε στις κρίσεις των αξιωματικών, για τις οποίες εξέφρασε την πεποίθηση πως θα πραγματοποιηθούν με αξιοκρατικά κριτήρια.

 

 

Τέλος, σχολίασε ως μη θετική, από πολλές οπτικές, τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ωστόσο παρατήρησε πως το ζήτημα της ΕΥΠ δε συμπεριλήφθηκε στη συζήτηση.