Συνάντηση με τους κυρίους Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αντίστοιχα, είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στη συνάντηση, που είχε διάρκεια μεγαλύτερη της μίας ώρας, τα στελέχη της κυβέρνησης συζήτησαν για «τις εκτιμώμενες νέες παρεμβάσεις», όπως παρατηρούν κύκλοι που πρόσκεινται στον κύριο Αρβανιτόπουλο.


Και αυτή η συζήτηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών  του υπουργείου Οικονομικών με τα υπόλοιπα υπουργεία με σκοπό την περικοπή 11,5 δισ. ευρώ.Ο κύριος Αρβανιτόπουλος  παρουσίασε τις προτάσεις του για επιπρόσθετες περικοπές, αφού το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

 

Όπως σημειώνεται πάντως, οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργού, οι οποίες  σχετίζονται τόσο με την Παιδεία όσο και με τον Πολιτισμό, δεν κινούνται στην κατεύθυνση της υποβάθμισης αφενός της ποιότητας αφετέρου της ποσότητας του παραγόμενου έργου. Πιο πολύ κατευθύνονται προς τον περιορισμό δαπανών για δράσεις που δεν κρίνονται ως απολύτως απαραίτητες.Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκφράσθηκε θετικά για το έργο που έχει επιτευχθεί από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με σκοπό την περιστολή των δαπανών.