Πρωτοβουλία οργάνωσης διυπουργικής σύσκεψης αναλαμβάνεται εκ μέρους του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με σκοπό τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας.

Στη διυπουργική καλούνται να λάβουν μέρους οι υπουργοί Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας.
 

Στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κύριος Παναγιωτόπουλος έκανε αναφορά στο γενικότερο σχεδιασμό δράσεων του υπουργείου προς επίτευξη του στόχου της στήριξης των εργαζομένων.
 

Παράλληλα δήλωσε πως ανάμεσα στις προθέσεις του είναι να δεχθεί το αίτημα των εργαζομένων ώστε να οργανωθεί στο υπουργείο τριμερής σύσκεψη με ζητούμενο την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων στη λειτουργία των Ναυπηγείων.
 

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν ζητήσει την κινητοποίηση της κυβέρνησης ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η άρση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας που έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι εργαζόμενοι να ασκούν τα καθήκοντα τους μόλις μία ημέρα την εβδομάδα.