current views are: 1

17 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση03:43

Μαρίσα Μάγιερ: Η γυναίκα που προκάλεσε «σεισμό» στη Silicon Valley

Από νο. 20 στη Google, νο.1 στη Yahoo. Καθόλου άσχημη η επαγγελματική εξέλιξη της 37χρονης Μαρίσα Μάγιερ της οποίας η μετεγγραφή προκάλεσε «σεισμό» στη Silicon Valley, κάνοντάς την μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην κοιλάδα της τεχνολογίας και στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ, γενικότερα.  

Δημοσίευση 03:43’
αρθρο-newpost

Από νο. 20 στη Google, νο.1 στη Yahoo. Καθόλου άσχημη η επαγγελματική εξέλιξη της 37χρονης Μαρίσα Μάγιερ της οποίας η μετεγγραφή προκάλεσε «σεισμό» στη Silicon Valley, κάνοντάς την μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην κοιλάδα της τεχνολογίας και στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ, γενικότερα.  

Από νο. 20 στη Google, νο.1 στη Yahoo. Καθόλου άσχημη η επαγγελματική εξέλιξη της 37χρονης Μαρίσα Μάγιερ της οποίας η μετεγγραφή προκάλεσε «σεισμό» στη Silicon Valley, κάνοντάς την μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην κοιλάδα της τεχνολογίας και στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ, γενικότερα.   Η επί 13 συναπτά έτη υπάλληλος της Google, σύμφωνα με τους New York Times, αφήνει ιδιαίτερα σημαντικό έργο πίσω της. Ήταν η πρώτη γυναίκα τεχνικός στην εταιρεία και ένα από τα λίγα πρόσωπα που «έβγαιναν» περισσότερο στη δημοσιότητα. Η Μάγιερ ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνη για την εμφάνιση και την αίσθηση των πιο δημοφιλών προϊόντων της Google, όπως της μηχανής αναζήτησης, του Gmail, του Google News και του Google Images.  

Πρόσφατα τέθηκε επικεφαλής κομβικών υπηρεσιών όπως του Google Maps, εποπτεύοντας πάνω από 1.000 στελέχη, ενώ ήταν μέλος της στενής ομάδας που συνομιλούσε με τους συνιδρυτές τπυ τεχνολογικού κολοσσού, του Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν.   

Η κίνηση της Yahoo να της εμπιστευτεί τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου προκάλεσε έκπληξη, αλλά εντάσσεται στο πλάισιο της προσπάθειας της να προσελκύσει κορυφαία στελέχη κόντρα στους βασικούς ανταγωνιστές της, Google και Facebook.

Η ίδια πάντως έχει μία τεράστια ευκαιρία ακολουθώντας το δρόμο της Μεγκ Γουίτμαν (εκτελεστική διευθύντρια της Hewlett-Packard) της Βιρτζίνια Ρόμετι (επικεφαλής της ΙΒΜ) και της Σέριλ Σάντμπεργκ (επικεφαλής στο κέντρο επιχειρήσεων του Facebook).  

Η 37χρονη Αμερικανίδα έχει μάστερ στην Πληροφορική από το πανεπιστήμιο του Stanford και εξειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη.  

Η πρώην αντιπρόεδρος της Google (από το 2010) παραιτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τη Google και μία μέρα μετά θα πιάσει δουλειά στη Yahoo. Η πρώτη κρούση, πάντως, είχε γίνει από τα μέσα Ιουνίου, με την επιστροφή της Μάγιερ από ένα ταξίδι στην Κίνα.  

H 37χρονη έχει δύσκολο έργο, αφού παρά το γεγονός ότι η Υahoo παραμένει ισχυρό brand name στο Διαδίκτυο, υπολείπεται κατά πολύ των Google και Facebook. H μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει πτώση κατά 41% την τελευταία πενταετία. Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με τους CEOs της με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Σκοτ Τόμσον, ο οποίος παραιτήθηκε τον Μάιο έπειτα από τετράμηνη θητεία, υπό το βάρος κατηγοριών ότι έιπε ψέματα για το διδακτορικό του.  

Όσο για τη ζωή της εκτός δουλειάς, αξίζει να σημειωθούν το πολυτελές της ρετιρέ στο Four Seasons του Σαν Φρανσίσκο και η αγάπη της για τα… κέικ.  

Τέλος, την είδηση της μετεγγραφής της Μέγιερ σχολίασε μέσω Twitter και η ελληνικής καταγωγής, Αριάνα Χάφινγκτον γράφοντας: «Πολύ καλά νέα για τις γυναίκες. Συγχαρητήρια στη νέα CEO της Yahoo @marissamayer»    

Βαγγέλης Βιτζηλαίος


σχετικα αρθρα