Δεν υπάρχει θέμα λουκέτο στο κανάλι της Βουλής, ενώ από μηδενική βάση θα ελεγχθούν οι πιστώσεις που διατίθενται για τη λειτουργία της Βουλής ώστε να υπάρξει ορθολογικότερη διαχείριση, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο του Σώματος Απόστολο Κακλαμάνη. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε για το γυμναστήριο ότι επιδίωξη του είναι να μειωθεί το κόστος λειτουργίας. «Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να λειτουργούν και τα δύο (σ.σ. κανάλι και γυμναστήριο) σύμφωνα με τη τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα και τα δεδομένα που υπάρχουν», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τη λειτουργία της Βουλής το επόμενο διάστημα, διευκρίνισε ότι η Ολομέλεια θα λειτουργήσει κανονικά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα πάμε σε θερινά τμήματα».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων θα αξιολογεί τις ερωτήσεις που κατατίθενται και θα κρίνει αν θα πρέπει να συζητηθούν στην Ολομέλεια ή σε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι πιθανότατα την Πέμπτη θα εκλεγούν τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών.