Την ευκαιρία να θίξει τα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα των μεταφορών αλλά και να αναδείξει μια σειρά πρωτοβουλιών που άμεσα θα λάβει, είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο. 

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης  όπως είπε και στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Καλλάς, φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει με γοργό ρυθμό το θέμα της αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων κσθώς και την απεμπλοκή των μεγάλων παραχωρήσεων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Σε αυτό το θέμα,  η Επιτροπή θα κληθεί να υποβάλει τις παρατηρήσεις της σε θέματα ανταγωνισμού, εσωτερικής αγοράς και πολιτικής μεταφορών σε άμεσο χρόνο καθώς η ελληνική πλευρά βλέπει περιθώριο επίσπευσης των διαδικασιών. Στην ατζέντα παράλληλα υπήρξε και  το ζήτημα του ΟΣΕ και της άμεσης αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν νομικά εμπόδια σε ζητήματα κρατικών ενισχύσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία φυσικά με την ΕΕ τα θέματα αυτά, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στα επόμενα στάδια για την εξυγίανση του ΟΣΕ και την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης μίλησε με τον ομόλογό μου της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, τον κ. Φλουρέντζο και συζήτησαν για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα ευθύνης τους και για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως είναι η πρωτοβουλία ΒlueMed για την κοινή διαχείριση του εναερίου χώρου Ελλάδος, Κύπρου, Ιταλίας και Μάλτας. Μια πρωτοβουλία που πρέπει να προχωρήσει μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012.