Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, βρίσκεται ο προγραμματισμός συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό να συζητηθεί η απόφαση αλλοδαπών αεροπορικών εταιρειών να διακόψουν δρομολόγια σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με πόλεις του εξωτερικού.

«Μετά τον ακτοπλοϊκό και τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη και με τον αεροπορικό» σημείωσε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι μια τέτοια προοπτική «περιθωριοποιεί την πόλη, πλήττει τις προοπτικές της οικονομικής της ανάπτυξης, την αποξενώνει ως τουριστικό προορισμό και μετατρέπει τη Βόρεια Ελλάδα σε "άγονη γραμμή" της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».


«Σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία αναζητά "ανάσες" στον τουρισμό και την εξωστρέφεια, η επιστροφή της Μακεδονίας και της Θράκης στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ευρώπης είναι απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης» συνέχισε ο κύριος Καράογλου.


«Για αυτό το λόγο, σύντομα θα συναντηθώ με τους τουριστικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε από κοινού λύσεις για αυτό το μείζον πρόβλημα που ανακύπτει» κατέληξε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.