«Εκτίναξη του δημόσιου χρέους» διαπιστώνει ο τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα έκθεσης του ΔΝΤ σχετικά με τη δημοσιονομική σταθερότητα.

«Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κύριος Στουρνάρας στο πρόσφατο Eurogroup περιορίστηκε να διαβεβαιώσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι θα εκτελέσει πιστά το Μνημόνιο 2, το δημόσιο χρέος της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», σημειώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

 

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος του Πάνου Καμμένου, Νότη Μαριά, «το ΔΝΤ… επισημαίνει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας για φέτος θα διαμορφωθεί στο 162,6 % του ΑΕΠ όταν τον Απρίλιο το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι θα κλείσει στο 153,2% του ΑΕΠ, ενώ για το 2013 εκτιμάται ότι το δημόσιο χρέος θα φθάσει στο 171% του ΑΕΠ αντί για 160,9% του ΑΕΠ».

 

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά και μάλιστα δια "στόματος" ΔΝΤ ότι το Μνημόνιο 2 οδηγεί στην υπερχρέωση της Ελλάδας με αποτέλεσμα να μπορέσουν οι δανειστές να βάλλουν χέρι στα «ασημικά» της πατρίδας μας, δηλαδή στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στον ορυκτό πλούτο, στους υδάτινους πόρους, στη δημόσια ακίνητη περιουσία και στις δημόσιες επιχειρήσεις», τονίζει ο κύριος Μαριάς.

 

Αναφερόμενος στις προθέσεις του κόμματός του, ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα «παλέψουν ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα του Μνημονίου 2 και θα βάλουν φραγμό στην επιχειρούμενη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας».