Πυρά κατά των κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι «έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο κ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής», μιλώντας στον Βήμα FM. «Ο κόσμος έχει αντιληφθεί, με βάση τα προβλήματά του ότι ακολουθείται μια πολιτική η οποία είναι, εντελώς, αδιέξοδη. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής» είπε χαρακτηριστικά.

«Εδώ γίναμε μάρτυρες της χθεσινής συνάντησης, των τριών συναρχηγών, των εταίρων της νέας μνημονιακής κυβέρνησης, οι οποίοι ουσιαστικά τι είπαν; Είπαν ότι θα εφαρμόσουν το πακέτο των 11,5 δισ ευρώ που είχε προαποφασιστεί πριν τις εκλογές, το οποίο όμως υποτίθεται ότι θα το επαναδιαπραγματευόντουσαν. Δηλαδή πρόκειται για μια πολύ καλή επικοινωνιακή προσπάθεια για μια άριστη διαχείριση, εκ μέρους τους, να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Αλλά, που τελικά, πιστεύω ότι δεν θα έχουν ανταπόκριση», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα μέτρα σφαγιασμού των πολιτών» είπε ακόμα και συμπλήρωσε: «Είναι και υποτιμητικό ο πρωθυπουργός να έχει συνομιλητές τους, όχι τους ομόλογούς του Ευρωπαίους, αλλά να έχει συνομιλητές του υπαλλήλους του. Αυτή την εθνική ταπείνωση θα πρέπει κάποια στιγμή να τη θέσουμε στο τραπέζι. Γιατί ο κ. Τόμσεν να είναι συνομιλητής του πρωθυπουργού; Ας είναι ένας αντίστοιχος υπάλληλος».

Σχολιάζοντας το ζήτημα της επιμήκυνσης τόνισε ότι «από τη στιγμή που θα σημαίνει επιμήκυνση της ίδιας πολιτικής λιτότητας δεν συνιστά καμία διέξοδο. Δεν αποτελεί διέξοδο το να μείνει η χώρα προσηλωμένη και να εφαρμόζει μια πολιτική η οποία έχει φανεί η παράγει στο επίπεδο της οικονομίας και στο επίπεδο της κοινωνίας. 'Αρα, λοιπόν, η επιμήκυνση θα είχε νόημα από τη στιγμή που θα συνοδεύονταν από ένα διαφορετικό πλαίσιο, μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής, που θα είχε και τα στοιχεία της κοινωνικής προστασίας. Θα είχε στο επίκεντρό της το θέμα της ανάπτυξης με διαφορετικούς όρους, που στη πράξη θα εξέφραζε μια υπέρβαση των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών».