current views are: 1

20 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση13:31

ΚΚΕ: Σύστημα Υγείας με δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους

Ανακοίνωση για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας εξέδωσε το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, διατυπώνοντας και σχετικές προτάσεις.

Δημοσίευση 13:31’
αρθρο-newpost

Ανακοίνωση για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας εξέδωσε το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, διατυπώνοντας και σχετικές προτάσεις.

Ανακοίνωση για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας εξέδωσε το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, διατυπώνοντας και σχετικές προτάσεις. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης της λαϊκής συσπείρωσης «για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία που θα οικοδομήσει ένα πραγματικά λαϊκό σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους».

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να αντιστοιχίσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες τους και τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής και αναφέρει ότι «θα αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία, τις ταξικές και ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες» για:

-Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.

-Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.

-Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.

-Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.

-Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.

-Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Κέντρων Υγείας, πολυιατρείων και εργαστηρίων του ΙΚΑ.

-Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες υγείας και τον ΕΟΠΠΥ.

-Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμός των δημοτικών ιατρείων για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα στους ανασφάλιστους και τους μετανάστες.

-Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι».


σχετικα αρθρα