current views are: 5

20 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση16:06

Θάνατοι, ατυχήματα και συλλήψεις στα παρασκήνια του Σκοτεινού Ιππότη

Το χθεσινό μακελειό στον κινηματογράφο του Ντένβερ κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του δεύτερου σίκουελ του Μπάτμαν έχρισε τον σκηνοθέτη και μαέστρο της τριλογίας, Κρίστοφερ Νόλαν, ως τον απόλυτο… γκαντέμη της βιομηχανίας του Hollywood.

Δημοσίευση 16:06’
αρθρο-newpost

Το χθεσινό μακελειό στον κινηματογράφο του Ντένβερ κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του δεύτερου σίκουελ του Μπάτμαν έχρισε τον σκηνοθέτη και μαέστρο της τριλογίας, Κρίστοφερ Νόλαν, ως τον απόλυτο… γκαντέμη της βιομηχανίας του Hollywood.

Το χθεσινό μακελειό στον κινηματογράφο του Ντένβερ κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του δεύτερου σίκουελ του Μπάτμαν έχρισε τον σκηνοθέτη και μαέστρο της τριλογίας, Κρίστοφερ Νόλαν, ως τον απόλυτο… γκαντέμη της βιομηχανίας του Hollywood.
Μπορεί να κατάφερε να  αναδείξει τον ήδη δημοφιλή ήρωα της DC σε απόλυτο κινηματογραφικό γεγονός, ωστόσο ο Νόλαν και η ορχήστρα του είδαν ουκ ολίγες φορές το χάρο με τα μάτια τους.

Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο τραγικός θάνατος του Κόνγουει Γουίκλιφ

Η μυρωδιά του θανάτου στα κινηματογραφικά πλατώ του Μπάτμαν άρχισε να γίνεται αισθητή κάπου στο Σεπτέμβρη του 2007, όταν ο 41χρονος τεχνικός Κόνγουει Γούικλιφ, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Σκοτεινού Ιππότη.

Ο έμπειρος τεχνικός σκοτώθηκε όταν  το 4×4 στο οποίο επέβαινε για να κινηματογραφήσει μια σκηνή δράσης, έπεσε σε δέντρο, καθώς ο οδηγός δεν κατάφερε να στρίψει έγκαιρα λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που είχε αναπτύξει.
Ο Νεοζηλανδός τεχνικός πέθανε ακαριαία λόγω τραυμάτων στο κεφάλι.

Από το θάνατο του Γουίκλιφ και μετά, το ντόμινο των κακοτυχιών είχε ξεκινήσει…

Το Hollywood χάνει έναν από τους πιο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς

Κάπου στο Γενάρη του 2008 οι φαν των ταινιών κόμικ έχασαν τον καλύτερο Τζόκερ στην ιστορία του Μπάτμαν.

Ο 28χρονος ηθοποιός Χιθ Λέτζερ, στις 22 Ιανουαρίου 2008 κείτεται νεκρός στο διαμερισμά του, μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του Dark Knight.

Ο ηθοποιός σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στους συνεργάτες του, αλλά και σε όλους όσοι τον είχαν λατρέψει για την ερμηνεία του ως Τζόκερ. Μάλιστα, τόσο ο Κρίστοφερ Νόλαν, όσο και το υπόλοιπο καστ απαίτησαν από την Αμερικανική Ακαδημία να του απονείμει τιμητικό βραβείο Όσκαρ για τη συγκλονιστική του φιγούρα στην πρώτη ταινία της τριλογίας του Μπάτμαν.

Ο Dark Knight γρονθοκοπεί μητέρα και αδερφή

Εφτά μήνες μετά, μέρες μετά την λαμπερή πρεμιέρα του Dark Knight, ο ίδιος ο Μπάτμαν, κατά κόσμον Κρίστιαν Μπέιλ, συλλαμβάνεται στο Λονδίνο, μετά από καταγγελία που του έκαναν η μητέρα του και η αδερφή του για σωματική κακοποίηση εις βάρος τους.

Οι Σάρον και Τζένι Μπέιλ ισχυρίστηκαν στην βρετανική αστυνομία, ότι ο ηθοποιός τους ξυλοκόπησε μια ημέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο ξενοδοχείο Ντόρτσεστερ.

Ο 38χρονος σήμερα Μπέιλ, συνελήφθη και κρατήθηκε από την αστυνομία μέχρι την απολογία του την επόμενη ημέρα όπου και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ο εισαγγελέας δεν του άσκησε δίωξη καθώς μετά από… «συνεννόηση» των δικηγόρων η μητέρα και η αδερφή του απέσυραν τις κατηγορίες.

Παρα λίγο νεκρός ο Morgan Freeman

Στις 4 Αυγούστου, δεκαπέντε ημέρες μετά την περιπέτεια του Κρίστιαν Μπέιλ, ο βοηθός του Μόργκαν Φρίμαν, νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στον ώμο και τα πλευρά στο νοσοκομείο του Μέμφις, μετά από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα.

Ο 71χρονος Φρίμαν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινητού του καθώς οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο του Μισσισιπή, εξετράπη της πορείας του, αναποδογυρίζοντας δύο φορές το αμάξι στο έδαφος, προτού σταματήσει σε πλαϊνά χωράφια.

Όπως είχε προκύψει από την έρευνα, ο ηθοποιός είχε κοιμηθεί στο τιμόνι, καθώς ήταν κουρασμένος από τα πολύωρα γυρίσματα που έκανε στην περιοχή. Το αυτοκίνητο διαλύθηκε και ο Φρίμαν δήλωσε αργότερα ότι σώθηκε από θαύμα.

Ποτέ μην τα βάζεις με την Catwoman

Το πιο «αστείο» χτύπημα της «κατάρας του Μπάτμαν», όπως έχουν αποκαλέσει τα διεθνή ΜΜΕ το ντόμινο αυτό των κακοτυχιών που έχει πλήξει τους συντελεστές της τριλογίας, ήταν με την Αν Χάθαγουεϊ, η οποία παρολίγο και θα γινόταν η ίδια… δολοφόνος!

Στα γυρίσματα του δεύτερου σίκουελ του Σκοτεινού Ιππότη, η νεαρή ηθοποιός που υποδύεται την Κατγούμαν, «παρασύρθηκε» από την ένταση των γυρισμάτων και πήρε τόσο σοβαρά το ρόλο της, που λίγο έλειψε να σκοτώσει τον stuntman που βρισκόταν απέναντι της.

Η Χάθαγουεϊ για τις ανάγκες της σκηνής έπρεπε να χτυπήσει με το πίσω μέρος του όπλου το πρόσωπο ενός αντιπάλου της, μόνο που το έκανε στ’ αλήθεια… Το χτύπημα ήταν τόσο μεγάλο και μάλιστα κοντά στο δεξί μάτι του άτυχου stuntman, που διεκομίσθη στο νοσοκομείο αμέσως και υποβλήθηκε σε εγχείρηση.

Η ηθοποιός του έστειλε τόσα πολλά λουλούδια στο νοσοκομείο που ο ίδιος αστειεύτηκε μετά ότι θα άνοιγε ανθοπωλείο, ενώ τον επισκεπτόταν καθημερινά μέχρι να βγει.

Πάντως, η κατάρα του Μπάτμαν χτύπησε και την ίδια, αφού πριν από περίπου ένα μήνα, η Χάθαγουει εμφανίστηκε με γύψο στο χέρι, καθώς όπως είπε είχε πέσει από τις σκάλες του σπιτιού της…

Ο τραγικός επίλογος

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε χθες, στην πρεμιέρα του Μπάτμαν σε κινηματογράφο του Ντένβερ.  Δώδεκα άνθρωποι νεκροί και 50 τραυματίες, από τα πυρά ενός μανιακού δολοφόνου που πυροβολούσε τυχαία κατά τη διάρκεια της προβολής…

Μάλλον ο Κρίστοφερ Νόλαν θα πρέπει να το ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά αν θέλει να ετοιμάσει και τέταρτη ταινία…

Άγγελος Ανδρέου


σχετικα αρθρα