Ψήφο αποδοκιμασίας του μνημονίου και των πολιτικών δυνάμεων που το στηρίζουν ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα.

«Αυτή την Κυριακή οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω το λογαριασμό στην τρόικα και την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Ας μην χάσουν αυτή την ευκαιρία. Η ψήφος του καθενός από εμάς είναι κρίσιμη και έχει δύναμη. Ας αποδοκιμάσουμε το μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν αλλά και αυτές που μας οδήγησαν εκεί. Την Κυριακή από την κάλπη να αποδυναμωθούν τα δυο κόμματα εξουσίας και να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της ριζοσπαστικής αριστεράς, της συνάντησής της με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο που μπορεί να δώσει ελπίδα για προοδευτικές εξελίξεις στον τόπο σε μια περίοδο που αναδιατάσσεται το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την άφιξή του στην πόλη.

παράλληλα, επεσήμανε ότι το δίλημμα αυτής της κάλπης είναι ένα: ή πραγματικά αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να συνεχίσουμε να βουλιάζουμε με τους Έλληνες πολίτες συνενόχους. Ο κ. Σαμαράς προβάρει κοστούμι εξουσίας και κλείνει το μάτι στα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλουν να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, ενδεχομένως με άλλες δυνάμεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και πιστεύουμε ότι αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη».

Αναφερόμενος στα παγιδευμένα δέματα είπε ότι το κλίμα της τρομοϋστερίας, που δημιουργείται λειτουργεί προβοκατόρικα και δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τον λαό.