Συνάντηση με τον Μπιλ Κλίντον είχε το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης ΣαμαράςΜετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο αμερικανός πρώην πρόεδρος συμμετείχε σε διευρυμένη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών. Ο κ. Κλίντον θα μιλήσει αργότερα σε σε εκδήλωση που διοργανώνουν Ελληνοαμερικανοί ομογενείς με στόχο τη δημιουργία ενός fund, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που πραγματοποιεί ολιγόωρη συμβολική επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ομογενών για την προώθηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλιντον να επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας εντός του 2012.

Την ίδια στιγμή, οι ομογενείς επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ζήτησαν να τους δώσουν δέκα projets με εύκολο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να έρθουν να επενδύσουν.


«Δεν θεωρούμε ότι εχουμε τις απαντήσεις όμως θεωρουμε οτι μπορούμε μαζί να πετύχουμε κάποια πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων. Παράλληλα, χαιρέτισε το σχηματισμό της τριμερούς κυβέρνησης και αν και παραδέχθηκε ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι σημαντικές.Τέλος, ο κ. Κλίντον εξέφρασε την εκτίμησή του για την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι μια πλούσια χώρα, με πλούσιους ανθρώπους, πλούσιες ιδέες και πλούσια κληρονομιά.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία άνευ προηγουμένου κρίση, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στο πέμπτο έτος ύφεσης.

Επέμεινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανάκαμψης και εξέφρασε την αποφασιστηκότητα της κυβέρνησης να δει φως στην άκρη του τούνελ. «Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά έχουμε αποφασίσει να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο για την πρωτοβουλία που πήρε, σημειώνοντας πως εκτιμά βαθύτατα το έντονο ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την υποστήριξη που παρέχει.