Γιάννης Στουρνάρας: Εκτός ευρώ υπάρχει αργός και βασανιστικός θάνατος


Τη διαβεβαίωση ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παρείχε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αλλά και σε εκατοντάδες ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μετείχε την Κυριακή στην εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. «Σας διαβεβαιώνω ότι η απόλυτη πλειοψηφία θέλουμε το ευρώ, γιατί εκτός ευρώ υπάρχει αργός και βασανιστικός θάνατος» τους είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας ότι όσο υπάρχει αβεβαιότητα δεν θα έρθουν επενδύσεις.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και στους τομείς οι οποίοι μπορούν να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια, όπως η ενέργεια, ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός κ.α.


Από την πλευρά τους,
 οι επιχειρηματίες στις τοποθετήσεις τους –αναφερόμενοι προς τον κ. Στουρνάρα- επισήμαναν τις αργές διαδικασίες και τη γραφειοκρατία που εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, και ζήτησαν απλοποίηση των διαδικασιών ακόμα και στα επίπεδα μιας εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι την εκδήλωση διοργάνωσε, η Ελληνική Πρωτοβουλία, και στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας ως επενδυτικού προορισμού και που ήδη έχει συγκεντρώσει 100 εκατ. ευρώ για δάνεια για ελληνικές επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο